·

"At school" vs. "in school" i britisk og amerikansk engelsk

Der findes ingen entydige regler for forskellen mellem „at school“ og „in school“, da disse termer bruges forskelligt i forskellige engelske dialekter (der er regionale forskelle, selv mellem britiske og amerikanske dialekter). De generelle tendenser er som følger:

Amerikansk engelsk

For langt de fleste amerikanere betyder „being in school“ „being a student“, og „being at school“ betyder „currently being gone to school“, ligesom vi ville sige, at vi er „at work“:

he is still in school = er stadig studerende
he is still at school = er endnu ikke kommet hjem fra skole i dag

Bemærk dog, at amerikanere ofte bruger „school“ i denne kontekst til at referere til enhver form for uddannelse (ikke kun grundskole og gymnasium), så en person, der studerer på universitetet, kan også betegnes som „in school“. Briterne ville derimod sandsynligvis sige „at university“, og en person, der er „in school“ (på britisk engelsk), er endnu ikke begyndt at studere på universitetet.

Britisk engelsk

Being in school“ betyder grundlæggende det samme som i amerikansk engelsk, dvs. „being a pupil“, men det er mere almindeligt at bruge „at school“ i denne kontekst, hvilket kan betyde enten „being a student“ eller „currently being gone to school“:

he is still in school = er stadig elev (men normalt ikke universitetsstuderende)
he is still at school = enten er han stadig elev eller er endnu ikke kommet hjem fra skole

Resumé

Når vi tager alt det ovenstående i betragtning, mener jeg, at det er passende for en engelsklærende at følge den „amerikanske“ brug, dvs. at bruge „in school“ for „being a student“ og „at school“ for fysisk tilstedeværelse i skolen. Dette vil blive generelt forstået i både USA og Storbritannien, mens den britiske brug kunne forårsage visse misforståelser i USA.

Det er dog bedre at undgå den amerikanske måde at betegne universitetsstuderende som „in school“ (der er intet galt i at sige, at de er „in college“ eller „at university“), da det kan føre til misforståelser blandt talere af britisk engelsk.

Nogle flere eksempler på korrekt brug:

...
Dette er ikke alt! Tilmeld Dem for at se resten af denne tekst og blive en del af vores fællesskab af sprogstuderende.
...